Nye kontrakter for drøye 900 millioner kroner

Consto i Sverige har den siste tiden signert tre kontrakter for totalt mer enn MSEK 900.

– Dette er spennende oppdrag som vi ser frem til å ta fatt på. Vi er ydmyke og takknemlige for at Schenker valgte oss som samarbeidspartner for sitt nye anlegg i Södertälje. De øvrige to oppdragene er for Magnolia Bostad, som vi har samarbeidet godt med de senere årene. Vi ser frem til å videreføre vårt gode samarbeid, sier Christer Lund, administrerende direktør i Consto AB.

De tre prosjektene er i Spånga i vestre Stockholm, i Södertälje og i Örebro.

Ferdinand 9, Stockholm:
I bydelen Spånga i Stockholm kommune skal Consto realisere prosjektet Ferdinand 9 for byggherren Magnolia Bostad. Ferdinand 9 omfatter et U-formet bygg med 141 leiligheter, 86 omsorgsboliger, en Coop-butikk og et toetasjes garasjeanlegg. Totalentreprisen er på ca. MSEK 450. Consto har igangsatt arbeidene, og prosjektet skal være ferdigstilt i Q4 2023.

Illustrasjon Schenker AB: Liljewall Arkitekter

 

Schenker, Södertälje:
I Almnäs industriområde i Södertälje har Consto fått i oppdrag å bygge et logistikkanlegg for Schenker AB. Totalentreprisen er på nærmere MSEK 270, og prosjektet omfatter bygg-, anleggs- og installasjonsarbeid for terminalområde, terminalbygg i første etasje og kontorlokaler. Samlet brutto arealbebyggelse på 17 500 m2 og behandlet tomteareal er ca. 89 500 m2 (inkludert bygningsarealet).

Planleggingen starter i februar 2020, og grunnarbeidene forventes å begynne i begynnelsen av mars. Ferdigstillelse er satt til desember 2021.

Illustrasjon Schenker AB: Liljewall Arkitekter

 

Sportflygaren, Örebro:
Det siste prosjektet er boligprosjektet Sportflygaren i Södra Lagugårdsängen i Örebro. Her skal Consto bygge 180 leiligheter for Magnolia Bostad, fordelt på fem bygg og garasjeanlegg under bakken. Totalentreprisen er på MSEK 195. Byggestart er i neste uke, og ferdigstillelse er satt til Q2 2022.

Illustrasjon Sportflygaren:  Jägnefält Milton

 

Consto AB er en del av konsernet Consto, et av Norges ledende bygg- og anleggskonsern. Constos datterselskaper driver sine virksomheter sør i Sverige. I Norge har Consto virksomheter på Svalbard, i Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Konsernet har 1 000 ansatte i Norge og Sverige. Hovedkontor i Norge er i Tromsø, hovedkontor i Sverige er i Karlstad.