Gå til innhold

Knutepunkt Voss

BREEAM-sertifisert flerbruksbygg på Voss

Consto er totalentreprenør med ansvar for arkitektfag, prosjektering, bygging og koordinering av tekniske entreprenører og underentreprenører. Egenproduksjon av betongarbeider.

Totalentreprise for nytt flerbruksbygg på Voss.

Bygget skal i hovedsak benyttes til kontorer, service og helserelatert behandling. I tillegg skal det etableres parkeringsanlegg samt et cafè/restaurant-lokale. Leietakere er blant annet Voss Herad, Helse Bergen/BUP, Vestland Fylkeskommune og Voss Parkering.

Formålet med prosjektet er å skape et attraktivt og miljøvennlig flerbruksbygg som skal være funksjonelt for de ulike brukerne.

Bygget får parkeringsanlegg over to plan med plass til ca. 110 biler. Videre vil bygget bestå av fem etasjer som innredes etter leietakers funksjon. Utomhus skal opparbeides med blant annet etablering av amfi på 2.plan. Dette vil bli et naturlig samlingspunkt for ansatte og besøkende på bygget. Konstruksjonsmessig er bygget fundamentert på stålkjernepeler mot fjell. Konstruktiv bunnplate og med plasstøpt bæresystem.

Bygget skal BREEAM-sertifiseres, og skal oppnå BREEAM-NOR sin klassifisering «Very good». Bygget skal tilfredsstille passivhusstandard.

Prosjektet utføres med full utnyttelse av BIM og bruk av LEAN i form av taktplanlegging og soneinndeling gjennom hele gjennomføringsfasen.

 

 

StatusUnder oppføring
EntreprenørConsto Bergen AS
ByggherreBane Nor Eiendom/Voss Knutepunktet AS
Areal11 700 kvm
Kontraktssum ekskl. mvaMNOK 220
Ferdigstilt2022