Gå til innhold

Dagene flyr for Hanne på Villblomsten i Bergen!

Hanne Rossland er prosjektingeniør på boligprosjektet, Villblomsten, i Bergen. Hun har en Bachelor  fra Høgskolen i Bergen, og gikk rett inn i jobb i Consto i august 2017.

Hennes råd til ungdom under utdanning er: – Sats på sommerjobber, og vær ikke redd for å ta kontakt med arbeidsgivere for å gjøre deg kjent og finne ut av fremtidige muligheter! Selv hadde hun sommerjobb på rehabiliteringen av Thon Orion Hotel i Bergen, og ble sikrere og sikrere på at hun hadde valgt rett karrierevei.

– Da jeg begynte i Consto, var jeg så heldig å få være med i sluttfasen av Luranetunet Omsorgssenter i Os. Ble tatt godt imot Luranetunet-teamet som ga meg utfordringer, samtidig som de var svært hjelpsomme og hyggelige, sier Hanne.

Fra Helsebygg til boligprosjekt

Nå er hun med i prosjektteamet på boligprosjektet Villblomsten med ansvaret for kundeendringer og -tilvalg. – Jeg forbereder tilvalg og endringer for kunden sammen med underleverandørene, forbereder møteplaner og fremdriftsplaner slik at vi ikke mister kontroll på alle endringer og tilvalg gjennom prosjektet, forklarer hun.

Midt i mars 2018 er teamet i oppstartsfasen. Hanne er også satt opp som HMS-ansvarlig i prosjektet, men før hun er operativ i den rollen, skal hun gjennomføre «40-timers HMS-opplæring».

– Til nå har jeg forberedt og tilpasset HMS-arbeid og KS-systemet til vårt prosjekt. Samtidig får jeg delta på andre områder i byggeprosjektet; Fremdriftsplanlegging, kontrahering av underentreprenører (UE), økonomi og prosjektering. Læringskurven er svært bratt, men det gjør det også veldig spennende og motiverende. Jeg føler meg godt inkludert i prosjektet, smiler Hanne, og retter på hjelmen. 1. april 2018 fyller hun 23 år.

– Hvorfor  satset du på byggebransjen?
– Jeg ønsket meg en variert arbeidsdag, og det har virkelig fått! Byggebransjen er hele tiden i bevegelse; Ulike arbeidsområder og ansvarsområder, ulike prosjekter, og du møter og arbeider sammen med mange forskjellige mennesker. Dagene flyr!

– Hva er dine mål/ambisjoner?
Hanne tenker seg ikke om før hun svarer: – Håper at jeg én dag blir en god prosjektleder!

  • Publisert: 12. mars 2018