Gå til innhold

Grip muligheten om du får den!

Anleggsleder Sindre Handegard (31) er født og oppvokst i Jondal i Hardanger. Han har fagbrev som tømrer, tok forkurs til ingeniørutdanningen på Høyskolen i Sogn og Fjordane (2007) og gjennomførte deretter bygg-ingeniørstudiet ved Høyskolen i Bergen (2010).

Før Sindre begynte i Consto i 2013, arbeidet han i Skanska Norge der han var med på flere spennende prosjekter i Bergensområdet.

Anleggsleder på storprosjekt i Bergen
I august 2013 meldte han overgang til Consto Bergen og hoppet rett inn som anleggsleder på Horisont Kjøpesenter og Boligprosjekt, i bydelen Åsane i Bergen. Og hvilket prosjekt!  – Vi gjennomførte et totalprosjekt med en kontraktsum på over én milliard kroner, forteller Sindre, og lister opp imponerende dimensjoner:
40.000 m2 kjøpesenter, 24.000 m2 parkeringsanlegg, og på taket av kjøpesentret, fire boligblokker med til sammen 170 leiligheter. Samlet areal 81.000m2.

– Jeg var anleggsleder for boligdelen, samt for fasadene på kjøpesenteret – et utrolig lærerikt og morsomt prosjekt å være med på, fremholder Sindre.

Superpendlet Bergen – Tromsø

Men om byen er Bergen og laget Brann. Siden oktober 2015 har Sindre, sammen med gode kolleger, jobbpendlet mellom Bergen og Tromsø. Men hvordan havnet han og Consto Bergen i Tromsø?
Forklaringen er den «grenseløse» byggebransjen, og et landsdekkende entreprenørkonsern!

Høsten 2015 fikk Consto oppdraget å bygge Nord-Norges første PET-senter – et såkalt Medisinsk/ forskningssenter på Universitetssykehuset i Nord-Norge – UNN.  Consto i Tromsø hadde så mye å gjøre, blant annet var de i full gang med å oppføre den A-fløyen på samme sykehus – et totalprosjekt til 700 millioner kroner.

– Consto Bergen fikk spørsmålet om vi kunne tenke oss oppdraget, noe vi tok på strak arm, smiler Sindre.

– Kontrakten for PET-Senteret er en totalentreprise med samspill, mens de tre øverste kontoretasjene gjennomføres i en ordinær totalentreprise. Samlet er dette en kontrakt på i overkant av 410 mill. kroner eks mva. og et bruttoareal på ca. 9.500 m2, forklarer Sindre og utdyper hva han har vært med på:

Verdensklasse

PET-Senter er et medisinsk/ forskningssenter for avansert bildediagnostikk der det produseres radioaktive legemidler som skannes i pasienter via en PET CT/ PET MR maskin. Senteret inneholder også legemiddelproduksjon, nukleærmedisinsk forskning og preklinisk avdeling (dyreforskning).

– Min rolle i prosjektet har vært hovedansvaret for å gjennomføre byggesaken bl.a. koordinering, fremdriftsplanlegging, innkjøp og økonomistyring, forklarer Sindre og legger ut om en hverdag fylt med mange tekniske og praktiske utfordringer.

Vær ikke redd for å reise

– Først og fremst har det vært en opplevelse å få komme til Tromsø og fått sjansen til å oppleve Nord-Norge, en ren bonus, sier pendleren, Sindre med et stort smil. – Når man pendler må hverdagen struktureres på en liten annen måte, både hjemme og på jobben. Byggeprosjektet er gjennomført med et rimelig høyt tempo med produksjon seks dager i uken. Siden jeg har vært i Tromsø mandag til torsdag, med hjemmekontor i Bergen fredager, så havner man litt «bakpå» gjennom helgen og må hente seg raskt inn mandagen og gjøre nødvendige justeringer. Men i digitaliseringens går alt greit! Vi hadde kamera over byggeplassen, slik at jeg kunne følge med produksjonen selv når jeg var hjemme i Bergen.

Det  har vært gull verdt for oss, sier Sindre som har følgende råd til den som lurer på en fremtid i byggebransjen:
– Byggebransjen er grenseløse. Det å komme til nye steder for en periode er utrolig lærerikt. Jeg mener vi er privilegerte som får slike muligheter, sier han.

Men det blir godt å komme hjem igjen, sier Sindre Handegard, som bor i Fyllingsdalen med samboer og hund.  – Ingenting er som Bergen!
I Tromsø står nå et samfunnsnyttig prosjekt som gir befolkningen i Nord-Norge et medisinsk tilbud som de frem til nå har måtte reise langt for å få – takket være superpendlerne fra Consto Bergen!

  • Publisert: 2. februar 2018