Gå til innhold

Møt håndverkeren Martin Alskog som ble digital ingeniør

Martin Alskog (26) begynte som lærling i Consto i 2009, og bare to år senere, hadde han fagbrev som tømrer. For Martin var dette bare et steg på veien: I 2015 tok han like godt fagbrev som betongfagarbeider også! Fagprøven ble gjennomført med glans på prestisjeprosjektet, Pasienthotellet (Pingvin), på Universitetssykehuset UNN i Tromsø.

Satset videre på ingeniørstudiet
Men den målrettede fagarbeideren så den digitale fremtiden på byggeplass komme i «expressfart». Han pakket bagen, forlot Tromsø og tok fatt på ingeniørutdanningen ved universitet i Narvik. Sommeren 2017 fullførte han bachelor-oppgaven «Mengdeberegning med Solibri».  – Store gevinster å hente, var Martins konklusjon i oppgaven. «Hele 74% tidsbesparelse i tillegg til betydelig økt nøyaktighet»!

Oppgaven skrev han selvsagt i Consto – på Nord-Norges største boligprosjekt, Workinntoppen i Tromsø, med Constos prosjektleder Torgeir Ingebrigtsen som veileder.

Fulgte forelesninger på nettet
Det hører også med til historien at Tromsø-gutten etter hvert ble digital-student i ordets rette betydning. Han fulgte mange av forelesningen i Narvik på nettet fra Tromsø, hvor han for øvrig er samboer med jusstudenten Maria.

– Det funka aldeles utmerket med fjernundervisning, sier Martin, – du blir faktisk mer fokusert når du kun forholder deg til skjermen.
Fra juli 2017 ble han formelt ansatt i Consto som driftsleder på Workinntoppen med oppgaver som HMS, Fremdrifts-koordinator ved innredningsarbeidet til en boligblokk, samt mengde- og energi-beregninger.

Jobben utvikler seg hele tiden
Martin smiler; – Arbeidsoppgavene varierer og utvikler. Det gjelder bare å ta de muligheten du får. I tillegg til det jeg nevnte over, har jeg også blitt sterkt involvert i taktplanlegging, som er en vesentlig del av Constos konsept «Involverende bygging». Deltar også i kalkulasjon av kommende blokker i utbyggingen på Workinntoppen.

Master frister
Ingenting er spikret i en stein, men har alltid hatt en intensjon om å bygge videre på kompetansen med en mastergrad, sier Martin ettertenksom. – Jeg er opptatt av å utvikle meg videre, og ta til meg ny kunnskap. Tenker bare godt om Consto. Føler at jeg er tatt vare på og gitt muligheter. Det er en bra bedrift å være i, sier Martin, og høres ut som han virkelig mener det.

Martin Alskog digital ingeniør

  • Publisert: 17. oktober 2017