Gå til innhold

Nordregate 9

Rehablitering av bygård i hjertet av Trondheim.

Prosjektet ble utviklet av Consto Midt-Norge AS i samarbeid med byggherren i en samhandlingsfase. Consto hadde følgende funksjoner i prosjektet med egne ansatte: Prosjektledelse og administrasjon av byggearbeidene. Egenproduksjon av betong- og tømrerarbeider.

Prosjektet bestod av en bygård fra starten av 1900-tallet lokalisert i hjertet av Trondheim sentrum. Før rehabiliteringen startet var det to næringslokaler i plan 1. Disse var i bruk under nesten hele prosjektet. Utover dette inneholdt bygget leiligheter og hybler i plan 3-5. Prosjektet innebar riving og rensk av alle innvendige vegger og dekker, fjerning av leire som var brukt som isolasjon i etasjeskillet.

Videre utførte Consto forsterking av eksisterende etasjeskillet med stål og trekonstruksjoner. Selve oppbyggingen bestod av etterisolering og oppretting av alle yttervegger og dekker. Plan 2 ble innredet med cellekontor og åpent kontorlandskap, i plan 3 ble det etablert kjøkken og kantine, øvrige plan ble innredet som leiligheter. Utvendig ble murfasaden reparert og malt opp. Skifertak ble rehabilitert med relegging av eksisterende skifer. Utover dette etablerte Consto heis fra plan 1-3. Glasstaket i bakgården ble samtidig bygd om.

Status Ferdigstilt
Entreprenør Region Midt
Byggherre E. C. Dahls Eiendom AS
Areal ca. 1100 kvm.
Kontraktssum ekskl. mva MNOK 15
Ferdigstilt 2018