Gå til innhold

Sjøkanten Park

Boligprosjekt på Storhaug i Stavanger

Consto Sør AS har fått totalentreprisekontrakten på Sjøkanten Park, et boligprosjekt helt ned i sjøkanten i bydelen Storhaug i Stavanger. Dette er en gammel industribydel i Stavanger bare ti minutters gåtur fra sentrum. Tidligere hadde Norsk Stål sin fabrikk og kontorlokaler på denne tomta.

Her skal det bygges 161 leiligheter samt parkeringskjeller fordelt på fem blokker. Det vil også bli bygget fellesarealer til beboerne med hageredskapsbord, sykkelverksted, kajakkbod, barnevognrom og et felles samlingsrom. Samlet utgjør dette ca. 7.000 kvadratmeter.

Prosjektet inngår i planen for Urban Sjøfront, der målet er å tilbakeføre de gamle bryggekantene og gjøre dem tilgjengelig for beboere og publikum. I samarbeid med Stavanger kommune skal det derfor opparbeides en stor sjøpark i tilknytning til boligene, og med forbindelse helt ned til sjøkanten.

Byggherre er Lervigsveien Bolig AS, som eies av Profier og Leif Hübert Eiendom AS. Kontraktssummen er på 445 millioner kroner inkludert mva.

Arkitekt er A-Lab AS. Byggestart er satt til starten av oktober 2021, med ferdigstillelse desember 2023. Alle leilighetene skal overleveres samtidig.

Status Under oppføring
Entreprenør
Byggherre Profier AS
Areal 14 500 kvm
Kontraktssum ekskl. mva MNOK 334
Ferdigstilt Q1 2024