Gå til innhold

Thon Hotel Stavanger

Totalrehabilitering av hotell.

Byggherre Thon
Areal 148 rom
Byggetid 03/15 – 07/16

Samspillskontrakt. Totalrehabilitering av hotell på 7 etg. Pluss kjeller. 148 rom med badekabiner. Ny frokostsal og kjøkken i 2. etg. Resepsjon og lobby i 1. etg. To forretninger og kafebar er oppgradert.

Ombygging av et eksisterende kontorbygg fra 60-tallet, til et topp modere business hotell med 148 rom i sentrum av Stavanger. Bygget har 7 etasjer med et teknisk rom som en inntrukket 8. etasje. Det er etablert to nye rømningstrapper og en ny heis. I tillegg er en heis utvidet.
I etg. 2 til 7 er all innredning revet, og samtlige vinduer er skiftet. Tilbygg er revet i sin helhet i 2. og 3. etg. og nytt bygg med eget bæresystem er etablert i 2. – 3. og 4. etg.  Ny frokostsal og lounge er etablert i 2. etasje.
To forretningslokaler og kaffebar på gateplan er oppgradert.

Gjennom samspillfasen har det vært spesielt fokus på å finne de gode energiriktige og miljømessige løsningene som sikrer god drift av hotellet i fremtiden. Prosjektet er ombygget etter kravene i TEK 10 -utført i tett samarbeide med offentlige myndigheter, siden fasader nesten ikke kunne ombygges.

Status Ferdigstilt
Entreprenør Consto Sør AS
Byggherre Olav Thon Gruppen
Areal 5400 kvm
Kontraktssum ekskl. mva MNOK 101
Ferdigstilt 2016