Gå til innhold

Thon Hotel Stavanger

Totalrehabilitering av hotell.

Byggherre Thon
Areal 148 rom
Byggetid 03/15 – 07/16

Samspillskontrakt. Totalrehabilitering av hotell på 7 etg. Pluss kjeller. 148 rom med badekabiner. Ny frokostsal og kjøkken i 2. etg. Resepsjon og lobby i 1. etg. To forretninger og kafebar er oppgradert.

Ombygging av et eksisterende kontorbygg fra 60-tallet, til et topp modere business hotell med 148 rom i sentrum av Stavanger. Bygget har 7 etasjer med et teknisk rom som en inntrukket 8. etasje. Det er etablert to nye rømningstrapper og en ny heis. I tillegg er en heis utvidet.
I etg. 2 til 7 er all innredning revet, og samtlige vinduer er skiftet. Tilbygg er revet i sin helhet i 2. og 3. etg. og nytt bygg med eget bæresystem er etablert i 2. – 3. og 4. etg.  Ny frokostsal og lounge er etablert i 2. etasje.
To forretningslokaler og kaffebar på gateplan er oppgradert.

Gjennom samspillfasen har det vært spesielt fokus på å finne de gode energiriktige og miljømessige løsningene som sikrer god drift av hotellet i fremtiden. Prosjektet er ombygget etter kravene i TEK 10 -utført i tett samarbeide med offentlige myndigheter, siden fasader nesten ikke kunne ombygges.

Status Ferdigstilt
Entreprenør
Byggherre Olav Thon Gruppen
Areal 5400 kvm
Kontraktssum ekskl. mva MNOK 101
Ferdigstilt 2016