Gå til innhold

Consto bygger Origo på Gjøvik

Entreprenørselskapet Consto har sikret seg totalentreprisekontrakt på bygging av 78 leiligheter i Strandgata 32 i Gjøvik sentrum.

Prosjektet, som markedsføres under navnet Origo, består av tre bygninger på fem, syv og ti etasjer. Leilighetene varierer fra 24 m2 til 170 m2.  Total BTA er beregnet til ca. 10.000m2, hvorav 2.500 m2 er parkeringsarealer i underetasjer. Det er også satt av ca. 500 m2 næringsarealer på gateplan.

– Vi starter byggearbeidene i juni og skal ferdigstille hele prosjektet i januar 2019, opplyser prosjektleder Ole K. Herlofsen i Consto Øst AS. Han regner med en toppbemanning i prosjektet våren 2018 på ca. 70 personer.

Det er Gjøvik Boligpark AS som er byggherre for prosjektet som har en kontraktsum på 162 millioner kroner eks mva. Bak selskapet står de Tromsøbaserte selskapene Barlindhaug Eiendom AS (40%) og Inge Falck Olsen (20%), samt Coop Norge Eiendom AS.

– Vi har møtt stor velvilje og en imponerende effektiv offentlig saksbehandling i hele prosessen fra vi kom inn i prosjektet i 2015, opplyser prosjektleder og deleier i byggherreselskapet, Inge Falck Olsen. Han begrunner satsningen på boligutbyggingen slik: – Tomten har en unik beliggenhet, markedspotensialet på Gjøvik er godt, og prosjektet har meget gode areal- og arkitektoniske løsninger som bidrar til å vitalisere sentrum i Gjøvik. – Dette er et betydelig prosjekt som gir oss fotfeste i et nytt interessant marked, sier daglig leder Roger Nygård i Consto Øst AS, datterselskap i det landsdekkende entreprenørkonsernet Consto. Selskapet har i omfattende byggevirksomhet over hele Østlandet, og satser nå også på fremtidige byggeoppdrag i Oppland.

For informasjon:
Prosjektleder Gjøvik Boligpark AS, Inge Falck Olsen, Tlf.  913 66 145
Daglig leder Roger Nygård, Consto Øst AS, Tlf 911 04 164

Lover å gi Gjøvik sentrum et løft med boligprosjektet Origo! Fra venstre prosjektleder og medeier i Gjøvik Boligpark AS, Inge Falck Olsen og styreleder i utbyggingsselskapet, Aage Fossum, sammen med daglig leder i Consto Øst AS, Roger Nygård og prosjektleder Ole K. Herlofsen (Foto: Leo Nygænen).
Slik vil Origo møte Gjøviks befolkning når prosjektet står ferdig i januar 2019. Arkitekt er Make Arkitekter AS. 3D visualisering: Sivilingeniør VANG AS.
Slik vil Origo møte Gjøviks befolkning når prosjektet står ferdig i januar 2019. Arkitekt er Make Arkitekter AS. 3D visualisering: Sivilingeniør VANG AS.

 

 

 

 

 

 

 

  • Publisert: 28. mars 2017
  • Kategorier: Nyheter