Gå til innhold

Consto-oppdrag på Domus-taket i Narvik

Consto har sikret seg oppdraget å bygge 26 leiligheter i fire etasjer på taket av forretningsbygget Domus, i Narvik sentrum. Totalentreprisekontakten med utbyggeren, Kubera AS, er på ca. 60 millioner kroner eks mva. Byggestart er 1. mai 2018 med 13 måneders byggetid.


De 26 leilighetene, fra 55 til 120 kvadratmeter, får utvilsomt en spektakulært utsikt over malmbyen.
Frydenlund terrasse, oppføres i tre fulle etasjer, samt en tilbaketrukket toppetasje, med tre leiligheter.

Fulldrift i byggeperioden
Første fase blir å forsterke fundamenteringen med nye søyler gjennom eksisterende bygg til fjell.
– Det litt spesielle er at bygget skal være i full drift i  byggeperioden, noe som krever ekstra fokus på planlegging og sikkerhet, opplyser Geir Bjørn Soleng, prosjektsjef i Consto.

Leietakere er Prix dagligvarebutikk, apotek, legesenter, frisør, samt bowlinghall/lekeland/kafe.

Mange interessenter til boligene
Boligprosjektet markedsføres som Frydenlund Terrasse. Utbyggeren, Kubera, opplyser at de har mange interessenter på listen, etter at prosjektet ble lansert for fire år siden. – Veien frem har vært lang, medgir Gunnar Skålvold, daglig leder i Kubera AS, men fjorten dager etter at prosjektet fikk rammetillatelse, har allerede 16 interessenter meldt at de kjøper leilighet i prosjektet.

Litt om prosjektet.
Domusbygget var da det ble tatt i bruk i 1975, Nord-Norges største forretningsbygg med en grunnflate på 3.000 kvadratmeter.
Dagens parkeringsetasje over forretningssentret blir nå felles kundeparkering (40 plasser) og parkering/boder til boligdelen (33).
Boligprosjektet har en grunnflate på ca. 700 m2, mens toppetasjen har et areal på 400 m2. Boligprosjektets BTA er på 2971 m2.

Mange vil ha leilighet i Frydenlund Terrasse – et luftig boligprosjekt i Narvik sentrum. Ideskissen er tegnet av AMB Arkitekter AS.
  • Publisert: 5. februar 2018
  • Kategorier: Nyheter