Gå til innhold

Consto har fått to nye oppdrag for Thon

Consto har inngått kontrakt med Thon Hotellbygg om utvikling og bygging av to hoteller; Thon Hotel Snø og Thon Hotel Svolvær.

Consto har inngått kontrakt med Thon Hotellbygg om utvikling og bygging av to hoteller; Thon Hotel Snø og Thon Hotel Svolvær. Kontraktssummene er på totalt mer enn 800 millioner kroner.

– Vi har i flere år hatt et godt samarbeid med Thon, og vi ser på det som en stor tillitserklæring fra Thon at vi igjen blir valgt som samarbeidspartner. I tillegg er dette to veldig spennende prosjekter som vi ser frem til å være med og utvikle og realisere, sier Hans Kristian Seterlund, administrerende direktør i Consto.

At prosjektene også ligger geografisk spredt i landet, anser Seterlund som ytterligere en tillitserklæring.

– Det manifesterer vår styrke som en landsdekkende entreprenør med lokal tilhørighet, kompetanse og kapasitet, sier Seterlund.

Det ene prosjektet planlegges i forbindelse med SNØ, den nye innendørs skiarenaen på Lørenskog. Bygget blir på ca. 20 000 kvadratmeter og skal bygges tett inntil den nye skiarenaen, som åpner i januar 2020.

Hotellet blir et nytt ski-in/ski-out-hotell og har fått navnet Thon Hotel SNØ. Det vil inneholde restaurant og bar, treningsrom, skiboder, 298 hotellrom og konferanseavdeling. – Vi gleder oss til å ferdigstille Thon Hotel Snø. Dette er et helt spesielt prosjekt. Fra resepsjonsområdet og restauranten kan gjestene våre se rett inn i helårsarenaen, med utsikt over alpinbakken og langrennsløypene. Her blir det ski-in/ski-out – rett fra hotellet, sier utbyggingsdirektør Kjetil Nilsen i Olav Thon Gruppen.

Kontraktssummen er på over 400 millioner kroner. Planlagt byggestart er Q1 2020, og byggetid er satt til omkring to år.

Det andre prosjektet – Thon Hotel Svolvær – er plassert på kaikanten i sentrum av Svolvær. Kontraktssummen på dette prosjektet er på nærmere 400 millioner kroner. Bygget blir på drøye 11 000 kvadratmeter fordelt på syv etasjer. Hotellet vil romme 213 hotellrom, restaurant/frokostsal med over 300 plasser og konferansesal med kapasitet for ca. 500 personer.

Konferansesalen i hotellet skal brukes aktivt under VM i Skreifiske, en av verdens største fiskekonkurranser. Det innebærer at løsninger og overflater i salen skal være slik at fisk kan mottas inn under arrangementet for veiing og sløying. Konferansesal kan for øvrig deles opp for ulike arrangementer. Hotellet får et eget sløyeskur i kaiområder, der hotellgjester kan sløye selvfanget fisk og få den tilberedt i hotellets kjøkken etterpå. Kaipromenade går rundt hotellet og bindes sammen med eksisterende kaimiljø i Svolvær. Egen flytebrygge ved kai skal etableres. – Det blir en flott havnepromenade rundt det nye hotellet, som vil ligge i kort gåavstand fra Thon Hotel Lofoten. Mange turister og tilreisende finner i dag veien til Lofoten. Med en samlet kapasitet på ca. 400 rom vil hotellene bli svært attraktive for konferanse- og kongresskunder fra inn- og utland, noe som er svært viktig for utvikling av vintersesongen i Lofoten, sier Nilsen.

Med forbehold om offentlig godkjenning er byggestart satt til i slutten av november i år. Hotellet skal stå ferdig i 2021.

Begge prosjektene gjennomføres i en samspillsmodell. Prosjektet i Lørenskog skal utføres av Consto Øst, mens prosjektet i Svolvær skal Consto Nord utføre.

Prosjektene vil gi store lokale ringvirkninger både i bygge- og driftsfasen, i form av arbeidsplasser samt kjøp av varer og tjenester. I driftsfasen vil hver av hotellene sysselsette rundt 100 medarbeidere.

  • Publisert: 31. oktober 2019
  • Kategorier: Nyheter