Gå til innhold

Consto har kontrahert for drøye 3,3 milliarder kroner

Har signert kontrakter for totalt mer enn 3,3 milliarder kroner på få uker.

Samtidig som Norge innførte tiltak for å redusere smittespredning av coronaviruset, har Consto-konsernet forhandlet og signert kontrakter for totalt mer enn 3,3 milliarder kroner i Norge og Sverige. Den største enkeltkontrakten er nye Hammerfest Sykehus.

– Dette er svært gledelig, særlig i en tid preget av usikkerhet og uro. Også Consto er påvirket av coronasituasjonen; vi har innført strenge smitteverntiltak på alle våre byggeplasser og kontorer, sier administrerende direktør i Consto, Hans Kristian Seterlund, og legger til:

– Vi opplever at organisasjonen står samlet og det har vært jobbet godt i Consto. Alle prosjektene våre har vært i full drift, og samtidig har vi altså landet flere nye kontrakter. Å få så mange oppdrag i denne tiden gir trygghet.

Kontraktene omfatter sykehus, skoler, idrettshall, næringsbygg og leilighetsbygg rundt om i Norge og Sverige. I tillegg har et av våre anleggsselskap fått flere kontrakter.

Nye Hammerfest sykehus
Consto signerte denne uken kontrakt med Finnmarkssykehuset HF om bygging av nye Hammerfest sykehus, en totalentreprisekontrakt på 1,4 milliarder kroner. Dette er den største enkeltkontrakten Consto noensinne har inngått.

Nye Hammerfest sykehus er et samarbeid mellom Finnmarkssykehuset, UiT – Norges arktiske universitet og Hammerfest kommune. Bygget blir på drøye 33.000 kvm og skal romme spesialisthelsetjeneste, medisin- og sykepleierutdanning, legevakt og helsehus. Byggestart blir sommeren 2020, og ferdigstillelse er satt til 2025.

I Bodø har Consto Nord inngått kontrakt med Sulland Eiendom om et nytt forretningsbygg på 3.750 kvm, en totalentreprise på 65,5 millioner kroner. Oppstart blir i mai, byggetid er satt til 11 måneder.

Nye skoler
I slutten av mars inngikk Consto Midt-Norge kontrakt med Surnadal kommune om å bygge ny Surnadal barne- og ungdomsskole, en totalentreprise på ca. 140 millioner kroner. Nytt skolebygg skal bygges inntil eksisterende ungdomsskole. Eksisterende bygg på 5.000 kvm skal rehabiliteres og bygges om for å tilpasse skolebygningen til en ny samlet barne- og ungdomsskole. Oppstart blir i juni 2020, ferdigstillelse desember 2021.

Consto Midt-Norge signerte i starten av april totalentreprisekontrakt på ca. 40 millioner kroner med Tingvoll kommune på Nordmøre om bygging av Straumsnes flerbrukshall. Hallen er på ca. 2.500 kvm

og skal bestå av flerbrukshall, aktivitetshall, skytebane og garderobeanlegg. I tillegg er det opsjon på en klatrehall. Byggestart er satt til september, byggetid et år.

Consto Midt-Norge er også innstilt som totalentreprenør for Sylte skole i Hustadvika kommune, en totalentreprisekontrakt på 40 millioner kroner. Malme skole skal slås sammen med Sylte skole, som skal utvides med et nytt bygg i massivtre på 1.200 kvm. Signering av kontrakt er planlagt i løpet av april. Bygget skal stå ferdig til skolestart 2021.

I Levanger har Consto Midt-Norge inngått avtale med Berg Eiendom om bygging av Moafjæra – et kombinert næring- og leilighetsbygg på ca. 6.000 kvm. Bygget vil bestå av parkeringskjeller, næringslokaler i de tre første etasjene og ytterligere tre etasjer med totalt 25 boliger.

Næringsbygg
Consto Bergen har signert kontrakt med Bane NOR Eiendom om oppføring av et næringsbygg på Voss. Bygget skal i hovedsak benyttes til kontorer, service og helserelatert behandling. I tillegg skal det etableres parkeringskjeller, samt lokaler for kafe/restaurant på gateplan. Totalt utgjør dette et areal på 11.700 kvm. Totalentreprisen er på i overkant av 220 millioner kroner. Prosjektering og planlegging starter omgående. Byggestart juni 2020, ferdigstillelse desember 2021.

Flere kontrakter i Sverige
I Sverige har Consto de siste par ukene signert kontrakter for over en milliard norske kroner.

Tre av de fire prosjektene er i samme bydel i Karlstad og byggherre er Magnolia Bostad AB. Samlet skal det bygges nærmere 900 leiligheter og 360 parkeringsplasser, og samlet kontraktssum er på 1 milliard kroner (MSEK 960).

I Västerås i Västmansland signerte Consto nylig kontrakt med byggherre Lansa Fastigheter om bygging av to nye leilighetsbygg, en totalentreprisekontrakt på nærmere 170 millioner kroner (MSEK 160).

Anleggskontrakter
Consto Anlegg Øst fikk de siste ukene i mars tildelt kontrakter for til sammen 180 millioner kroner. Prosjektene er spredt både i forhold til geografi og type oppdrag.

Her er en oversikt over oppdragene:

·         Husmo bru, totalentreprise. Byggherre: Nes kommune

·         Sylling transformatorstasjon, hovedentreprise. Byggherre: Statnett

·         Geithus bru, totalentreprise. Byggherre: Modum kommune

·         Skiptvet høydebasseng, totalentreprise. Byggherre: Skiptvet kommune

·         Dammer Breisjøen (Lillomarka), hovedentreprise. Byggherre: Oslo kommune

·         Trykkøkningsstasjon PV17 Fetsund, Byggherre: Nedre Romerike Vannverk

·         Rammeavtale med Statens Vegvesen region øst – mindre anleggsarbeider på riksveger i Oslo og Viken 2020-2021 (opsjon 2022 og 2023)

 

Kontaktpersoner:

Hans Kristian Seterlund, administrerende direktør Consto: 480 78 990
Lena Glosemeyer Fangel, kommunikasjonssjef Consto: 950 89 123 

 

  • Publisert: 29. april 2020
  • Kategorier: Nyheter