Gå til innhold

Consto skal bygge for Statnett

Consto er tildelt kontrakt på bygging av Salten Transformatorstasjon for Statnett.

Denne uken signerte Consto Anlegg Nord AS kontrakt med Statnett for bygging av Salten Transformatorstasjon i Sørfold kommune i Nordland. Den nye transformatorstasjonen bygges for å sikre strømforsyningen mellom Nord-Norge og Midt-Norge, samt at den vil legge til rette for ny kraftproduksjon i området.

– Vi er utrolig glade for å få muligheten til å delta i denne viktige utbyggingen for Nord-Norge, og vi ser frem til et godt samarbeid med Statnett, sier daglig leder i Consto Anlegg Nord AS Fredrik Okkenhaug, og legger til:

– Jeg er selv fra Indre Salten og har fulgt med dette prosjektet i lang tid. Det har vært mye omtalt og er sterkt ønsket lokalt, og det gjør det ekstra hyggelig å ha vunnet frem i konkurransen om denne kontrakten.

Consto skal etablere tomt og infrastruktur i grunnen, samt bygge transformatorsjakter, kontrollhus og lager. Arbeidene planlegges igangsatt til høsten og skal ferdigstilles i 2022. Kontraktsummen er på MNOK 150 ekskl. mva.

– Prosjektet er svært spennende og passer oss godt. Forsyning er et satsningsområde for oss, enten det gjelder drikkevann, kraft eller nett. Vi er fortsatt et relativt ungt selskap å regne, og for oss er dette å anse som en stor kontrakt og et viktig referanseprosjekt, sier Okkenhaug.

Illustrasjon Statnett

Consto Anlegg Nord er et selskap i konsernet Consto, et av Norges ledende konsern innenfor bygg og anlegg. Konsernet har virksomheter på Svalbard, i Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Konsernet har også byggevirksomhet i Sverige gjennom datterselskapet Consto AB. Konsernet har mer enn 1 000 ansatte i Norge og Sverige. Hovedkontor for konsernet er i Tromsø.

  • Publisert: 15. mai 2020
  • Kategorier: Nyheter