Gå til innhold

Consto Dambygg har signert sin første kontrakt

Signerte nylig kontrakt med Statkraft Energi AS.

Like før påske signerte det nyopprettede selskapet Consto Dambygg AS sin første kontrakt med Statkraft Energi AS om rehabilitering av totalt syv dammer i Eringsdalen og Norddalen i Høyanger.

 

De syv dammene skal fornyes og tilpasses dagens myndighetskrav. Kontraktsformen er generalentreprise og kontraktens størrelse er på i underkant av 300 millioner kroner ekskl. mva.
Consto Dambygg har allerede startet de fysiske arbeidene og kontrakten strekker seg over totalt fire år. Ferdigstillelse er satt til desember 2024.

Consto etablerte Consto Dambygg like over nyttår for å styrke virksomhetens satsing innenfor dambygging og -rehabilitering, og selskapet har siden etableringen knyttet til seg ressurser med kompetanse og erfaring innenfor dette segmentet.

– Dette oppdraget er en veldig god start for Consto Dambygg. Vi er ydmyke og takknemlige for tilliten vi har fått fra Statkraft. Vi ser veldig frem til å samarbeide med den største aktøren i Norge innenfor vannkraft, sier Jarle Berg-Oksfjellelv, daglig leder i Consto Dambygg.

Eringsdalen og Norddalen ligger i kommunene Høyanger og Sogndal i Vestland fylke, og har veitilkomst fra Høyanger. Dammene befinner seg i et fjellområde fra ca. 700 – 900 m.o.h. Dammene har blitt bygget gjennom en lengre tidsperiode som strekker seg fra 1938 – 1960. Flere av dammene har også tidligere gjennomgått oppgraderinger.

Screenshotet er fra signeringen som foregikk på Teams. Øverst fra venstre: prosjektleder Ragnhild Melheim fra Statkraft og daglig leder Jarle Berg-Oksfjellelv i Consto Dambygg. Nederst fra venstre: Consto Dambyggs prosjektleder Trond Helge Heimvik og kontraktsleder fra Statkraft Gudbrand Lunde.

 

Consto Dambygg er en del av konsernet Consto, et av Norges ledende bygg- og anleggskonsern. Consto-konsernets datterselskaper driver sine virksomheter på Svalbard, i Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Konsernet har også byggevirksomhet i Sverige gjennom datterselskapet Consto AB. Konsernet har nær 1 000 ansatte i Norge og Sverige. Hovedkontor er i Tromsø.

 

Kontaktperson:
Jarle Berg-Oksfjellelv, daglig leder i Consto Dambygg AS: 915 93 806

  • Publisert: 6. april 2021
  • Kategorier: Nyheter