Gå til innhold

Ny daglig leder i Consto Svalbard

Dag Strømholt (61) er på plass som ny daglig leder Consto Svalbard.

Strømholt har lang erfaring fra entreprenørbransjen. Nå har han vendt tilbake til bransjen igjen etter ti år innenfor reiselivsnæringen, hvor han bygde opp egen opplevelsesbedrift på Senja i Troms. I forrige uke var han på plass i Longyearbyen.

– Det lukter litt sagmugg, smiler Strømholt, og legger til:

– Det blir spennende å jobbe for et offensivt og fremoverlent selskap – og det blir lærerikt. Consto er et spennende selskap med imponerende historikk, og bransjen har endret seg mye de siste ti årene. Det er mye nytt å sette seg inn i. Men faget har ikke endret seg mye, konstaterer Dag Strømholt.

Strømholt er utdannet sivilingeniør ved tidligere NTH, der han ble uteksaminert i 1984. Han har lang fartstid som leder etter å ha jobbet i Selmer Furuholmen, og deretter i en lokal entreprenørbedrift i hjembyen Finnsnes.

Han kjenner Svalbard godt. I 2006 startet han i Skanska og flyttet til Svalbard da han fikk prosjektansvaret for den nye flyterminalen i Longyearbyen. Etter nærmere tre år på Svalbard kom han tilbake til fastlandet og hadde ansvaret for Skanskas sjørelaterte prosjekter frem til i 2011, da han etablerte reiselivsbedriften på Senja sammen med samboeren.

Nå har han tatt flyttelasset med seg og er tilbake på øya som han ble fascinert av.

– Dette var en mulighet jeg måtte gripe. Naturen på Svalbard er noe helt for seg selv, sier Dag Strømholt.

Erlend Danielsen, styreleder i Consto Svalbard, er svært fornøyd med å ha fått Dag Strømholt med på laget.

– Gjennom etableringen av sitt eget reiselivsselskap, har Dag vist både stå-på-vilje og gründerånd. Sammen med hans mangeårige erfaring fra bransjen og kjennskap til forholdene på Svalbard, har Dag de rette egenskapene til å lede Consto Svalbard, sier Danielsen.

Kontaktperson:
Dag Strømholt: 916 60 790

  • Publisert: 27. oktober 2021
  • Kategorier: Nyheter