Gå til innhold

Consto skal bygge Stord videregående skole

Sammen med Link arkitektur har Consto Bergen vunnet pris- og designkonkurransen for bygging av nye Stord videregående skole for Vestland fylkeskommune.

Stord videregående skole er i dag lokalisert på to steder, og skal på sikt slås sammen til en skole på Vabakkjen. Consto Bergen har fått oppdraget med å bygge første byggetrinn, som omfatter arealer for yrkesfaglige utdanningsprogram og voksenopplæring.

– Vi hadde fem tilbydere i konkurransen. Consto er best både på pris og design. De har svart svært godt på arkitektonisk utforming, sier eiendomsdirektør i Vestland fylkeskommune, Jostein Fjærestad.

– Jeg ønsker å takke Link Arkitektur og resten av prosjektgruppen som virkelig har skapt et godt prosjekt, sier daglig leder i Consto Bergen, Arve Sande.

Kontrakten er på 300 millioner kroner, og omfatter riving av den gamle skolen og bygging av nye lokaler, totalt 11.000 kvadratmeter fordelt på to etasjer. Skolen vil bli bygget i tre, med fasader i malmfuru og karbonatisert tre, og taket blir dekket med grønne planter. Vrimleområde, kantine og bibliotek er plassert ut mot en åpen plass midt i skolen. Dette vil bli et indre gårdsrom med planter og trær som elevene kan bruke, og som gir godt med dagslys inn i bygget.

– Vi får synliggjort yrkesfagene på en svært god måte. Skolen blir veldig kompakt med atrium og godt med dagslys. Utomhus har vi også fått en svært god løsning, sier Fjærestad.

Byggestart er satt til januar 2023, og da skal elever og ansatte på Vabakkjen flytte i leide lokaler på Heiane. Bygget skal stå ferdig i august 2025.

Partene starter nå en samspillsfase fram til sommeren for å optimalisere prosjektet. Fylkestinget skal neste høst fatte vedtak om bygging av den nye skolen.

 

Kontaktperson: Arve Sande, daglig leder i Consto Bergen: 481 85 782

Consto Bergen er en del av konsernet Consto, et av Norges ledende bygg- og anleggskonsern. Consto-konsernets datterselskaper driver sine virksomheter på Svalbard, i Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Konsernet har også byggevirksomhet i Sverige gjennom datterselskapet Consto AB. Konsernet har mer enn 1 000 ansatte i Norge og Sverige. Hovedkontor er i Tromsø.

  • Publisert: 2. november 2021
  • Kategorier: Nyheter