Gå til innhold

Bygger ny fabrikk for BEWI

Consto skal bygge emballasje-hub i Hitra kommune

Consto og KMC Properties har signert kontrakt om bygging av ny fabrikk for produksjon av emballasje til sjømatnæringen. Den 5 000 kvadratmeter store emballasje-huben skal bygges for BEWI ASA på Jøsnøya i Hitra kommune, og den vil bli selskapets mest moderne og effektive fabrikk for produksjon av fiskekasser. Avtalen innebærer et arbeidsfellesskap mellom KMC Properties, BEWI og Consto,  er Consto har ansvaret for den byggetekniske leveransen, mens BEWI har ansvaret for maskiner og utstyr til produksjon. KMC Properties ASA eier tomten det skal bygges på, og vil være byggherre for den nye fabrikkbygningen som er utleid til Bewi på en langsiktig leiekontrakt.

– Vi er ydmyke og stolte over å få muligheten til å ta del i byggingen av dette framtidsrettede anlegget. Vi ser fram til å samarbeide med to meget profesjonelle partnere i KMC Properties og BEWI, sier Are-Magne Kregnes, prosjektsjef i Consto Midt-Norge AS, Consto-selskapet som har inngått kontrakten.

Investeringen i ny emballasjefabrikk på Hitra gjøres for å betjene dagens kunder og kontrakter, samt for å posisjonere BEWI for fremtidige leveranser til oppdrettsnæringen.

– Oppdrettsnæringen er viktig for Norge og den er viktig for BEWI. Vi har stor tro på at næringen kommer til å fortsette å vokse fremover, sier Stein Inge Liasjø, daglig leder for BEWI i Norge.

Kjernen i den nye fabrikken er en effektiv produksjonslinje for fiskekasser av ekspandert polystyren (EPS). BEWI er i dag den største aktøren i Norge i dette markedet og har fem fabrikker i Norge, inkludert en fabrikk ny fabrikk på Senja ferdigstilt i 2021. Den nye fabrikken på Hitra vil i tillegg bli en testfasilitet for nye teknologier for fremstilling av produkter i EPS.

– Vi gleder oss til å invitere kundene våre med på dette utviklingsløpet, sier Liasjø.

KMC Properties, BEWI og Consto har allerede startet byggingen, og planen er at den nye fabrikken skal stå klar i løpet av 2023.

– Vi i KMC ser frem til å være byggherre i prosjektet vi har utviklet sammen med totalentreprenør og leietaker. Vårt fokus er langsiktig eierskap, der eksisterende og nye leietakere kan videreutvikle egen produksjon i nye effektive bygg. Vi ønsker å bidra til gode fremtidsrettede prosjekter der leietakers produksjon er i fokus, sier COO i KMC Properties, Audun Aasen.

Consto får ansvaret for bygningene og teknisk funksjonalitet for de bygningsmessige konstruksjonene, herunder blant annet betongkonstruksjoner og fundamenter for bygg og maskiner, bygningskonstruksjon for maskiner, støttesystemer og kontorer, samt alle tekniske installasjoner for bygg.

Byggeprosjektet vil gi store lokale ringvirkninger i form av kjøp av varer og tjenester, og satsingen vil medføre opp mot et tjuetalls nye arbeidsplasser på øya.

Om Consto
Consto Midt-Norge er en del av konsernet Consto, et av Norges ledende bygg- og anleggskonsern. Consto-konsernets datterselskaper driver sine virksomheter på Svalbard, i Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet.
Konsernet har også byggevirksomhet i Sverige gjennom datterselskapet Consto AB. Konsernet har 1 300 ansatte i Norge og Sverige. Hovedkontor er i Tromsø.

Kontaktpersoner Consto:
Jomar Grøtan, daglig leder i Consto Midt-Norge: 906 82 991
Are-Magne Kregnes, prosjektsjef Consto Midt-Norge: 911 12 674

Om BEWI ASA
BEWI er en internasjonal leverandør av emballasje, komponenter og isolasjonsløsninger. Selskapet har totalt 38 fabrikker i Europa som produserer råvarer, sluttprodukter eller gjenvinner materiale. Bærekraft er integrert i hele verdikjeden, fra produksjon av råvarer og sluttprodukter, til gjenvinning av brukt materiale til nye produkter. BEWI ASA er notert på Oslo Børs under symbolet BEWI.

Kontaktperson BEWI:
Eskil Bekken, production manager: 907 19 255

Om KMC Properties
KMC Properties ASA er et børsnotert eiendomsselskap med fokus på langsiktig utleie av 46 industri- og logistikkeiendommer fordelt i landene Norge, Sverige, Danmark og Nederland. Inntil 24 eiendommer erverves det neste året, i tillegg til fire prosjekter under bygging.

KMC Properties ASA er notert på Oslo Børs under symbolet KMCP.

Kontaktperson KMC Properties:
Frank Robert Hanshus, senior property manager: 992 07 599

  • Publisert: 12. september 2022
  • Kategorier: Nyheter