Gå til innhold

Tre nye kontrakter for Consto

Consto har de siste ukene signert tre nye kontrakter i Nord-Norge:

Første byggetrinn i helt ny bydel

I Bodø skal det bygges en helt ny bydel, Molobyen, som er regulert for 52 000 kvadratmeter med boliger. Consto Nord AS har fått oppdraget med å realisere første byggetrinn, som har et bruksareal på 9 600 kvadratmeter. I tillegg er det planlagt 12 000 kvadratmeter i bydelen til kombinasjonen kontorer, tjenesteyting, hotell, bevertning og kultur. 5 000 kvadratmeter planlegges som forretningsarealer. Molobyen har en unik beliggenhet sentralt til i Bodø og med nærhet til havet og naturen.

Det er Løvold Solutions, Christian Jakhelln AS og Clemens Eiendom som sammen står bak Molobyen Utvikling AS. Planlagt byggestart for Molobyens første byggetrinn er andre kvartal i 2023. Salgsstart av boenheter starter våren 2023.

– Dette er et prosjekt vi har vunnet i konkurranse, og vi er veldig glade for at Molobyen har valgt Consto. Prosjektet skal utvikles i samspill med byggherren, noe vi ser fram til samarbeidet. Samtidig er vi veldig ydmyk i forhold til de oppgavene som skal løses, slik at vi får et bærekraftig prosjekt, sier Torgeir Ingebrigtsen, prosjektutviklingssjef i Consto Nord AS.

Harstad Helsehus

Consto Nord AS er tildelt kontakt for byggingen av Harstad Helsehus. Harstad Helsehus vil samle mange kommunale helsefunksjoner, og skal oppføres på tomt ved UNN avdeling Harstad. Bygget på ca. 13 000 kvadratmeter planlegges med fire etasjer, inkludert en parkeringskjeller på omkring 900 kvadratmeter under bygningen. Prosjektet skal BREEAM-sertifiseres til nivå Good. Kontraktens oppstart er satt til september 2022. Byggestart er i desember i år, og forventet ferdigstillelse desember 2024.

Kontraktssummen er på ca. MNOK 383 ekskl. mva.

– Harstad kommune og deres samarbeidspartnere har gjort et grundig forprosjekt, og vi ser fram til samarbeidet med å realisere
dette viktige bygget for innbyggerne i Harstad, sier Ronny Bøckmann, prosjektsjef i Consto Nord AS.

Nytt parkeringshus

I Hammerfest har Consto Nord AS signert kontrakt med Hammerfest Parkering om oppføring parkeringshus ved nye Hammerfest sykehus, som også er under oppføring av Consto. Parkeringshuset har et bruttoareal på drøye 10 000 kvadratmeter, og vil romme 342 parkeringsplasser over fire plan.

Parkeringshuset skal være lukket med oppvarmet trapperom, lager og teknisk rom. Det skal også anlegges bølgevoll mot sjøen.

Kontraktssummen er på ca. MNOK 87,5 ekskl. mva.

 

For mer informasjon:

Torgeir Ingebrigtsen, prosjektutviklingssjef i Consto Nord: 416 24 747

Ronny Bøckmann, prosjektsjef i Consto Nord: 917 99 885

  • Publisert: 7. juli 2022
  • Kategorier: Nyheter