Gå til innhold

Consto skal bygge boliger for Bonord

Consto har inngått kontrakt med Bonord om bygging av Soltunet i Øvre Kroken, Tromsø. Prosjektet får høy miljøprofil, og ambisjonen er BREEAM-NOR Very Good-sertifisering.

Kontrakten omfatter første byggetrinn i utbyggingen av Øvre Kroken, som hittil er den største enkeltsatsningen for Bonord. Området skal inneholde oppunder 500 boenheter, egen idrettshall, nærbutikk og barnehage.

Første byggetrinn består av fire boligblokker med 97 boenheter fordelt på opptil 14 etasjer. Høyden gir heftig utsikt. Soltunet har parkering i underetasje, med park- og lekeområde og fellesarealer i plan 2. Her blir det også selskapslokale med kjøkken, co-work område og treningsrom, samt en smørebod og en gjesteleilighet, som kan benyttes av beboerne i fellesskap.

– Bonord bestemte tidlig at Soltunet skulle ha en høy miljøprofil, og blir per i dag det første boligprosjektet nord for Trondheim som sertifiseres etter BREEAM-NOR Very Good. Strøm produseres fra integrerte solcellepaneler i fasaden, og varme hentes fra energibrønner i berg. Disse tiltakene er både miljøvennlige og gir lavere driftskostnader for beboerne, forteller Ole Vidar Furnes, direktør i Bonord Eiendomsutvikling.

– I en tid med uroligheter i markedet, er vi svært ydmyke over tilliten og oppgaven som Bonord har gitt oss, og vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet, sier Ronny Røtvold, prosjektleder i Consto Nord, som blir utførende Consto-selskap.

Prosjektet er utviklet som en del av en samspillsavtale mellom Bonord og Consto Nord. Prosjekteringen av byggetrinn 1 er i gang, og partene venter nå på at Tromsø kommune skal behandle innsendte søknader i forbindelse med bygging av en 1,3 km lang lysløype. Denne skal være ferdig før igangsetting av boligene og partene håper på å sette i gang med lysløypa i starten av november.

– Vi ser virkelig frem til å komme i gang med første byggetrinn i Øvre Kroken, og til å fortsette samarbeidet med Consto, sier Furnes, og legger til:

– Vi er godt fornøyde med interessen for Soltunet og har solgt ca. 70% i første salgstrinn.

Nå gjenstår bare igangsettingstillatelsen fra kommunen, som er søkt om, for å sette spaden i jorda. Kontraktsummen er i overkant av 400 millioner kroner.

Kontaktpersoner:

Ole Vidar Furnes Direktør i Bonord Eiendomsutvikling: 922 29 645
Ronny Røtvold Prosjektleder, Consto Nord: 950 35 221

  • Publisert: 2. november 2023
  • Kategorier: Nyheter