Stovnertårnet, Oslo

Stovnertårnet i Oslo ble offisielt innviet 12. oktober 2017 av byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen og statssekretær Bjørn Laabak i Kommunal- og Moderniseringsdepartementet. Det helt spesielle oppdraget for Bymiljøetaten i Oslo kommune, har en kontraktsum på 17,9 millioner kroner eks. mva. Prosjektet er utført av Consto Anlegg Øst.

 Tårnet er utformet som en 260 meter lang sirklende gangbane med jevn stigning på 1:15, hele femten meter opp i luften.
Gangbanen og repos bæres konstruksjonsmessig av søyler satt i et tripod-system i kombinasjon med et gjennomgående bærerør oppunder gangbanen og repos. Tårnet, inkludert ny beplantning og forplass,  dekker et areal på ca. 2.800m2.
Slik beskriver arkitekten attraksjonen
«Turen opp i tårnet kan oppleves som en vandring blant tretoppene, der to kan spasere sammen opp i høyden. Veien opp langs gangbanen er universelt utformet og gir sikt over Groruddalens åser, trær og bebyggelse, med Oslofjorden i horisonten».

Det helt spesielle oppdraget for Bymiljøetaten i Oslo kommune, har en kontraktssum på 17,9 millioner kroner eks mva.  Og, folkens,  om ikke kontraktssummen er av de største, er prosjektet vel verdt et besøk.
Er du i Oslo, er det bare å ta T-banen til Stovner senter. Du finner Consto-attraksjonen rett bak sentret på Fossumberget.