Gå til innhold

Ny tørrdokk i Florø

Ny tørrdokk på verftet til Westcon Yards

Westcon Yards i Florø har lenge hatt stor pågang med behov for dokkinger. Den nye dokken vil gi dem muligheten for hurtigere dokkinger tilpasset kundens behov, samtidig som den styrker konkurransekraften og gir dem større fleksibilitet.

Kontrakten mellom partene er en totalentreprise, og omfatter et bredt spekter av fagområder, herunder blant annet forberedende grunnarbeider, fjelluttak i dokken, betongkonstruksjoner, spunt/pel, sjøarbeider, utvidelse av eksisterende trafobygg, samt tekniske installasjoner i dokken.

Fra Constos side håndteres prosjektet i samarbeid med to av Consto-konsernets selskaper; Consto Anlegg Midt AS og Consto Anlegg Vest AS.

Prosjektet er geografisk plassert mellom selskapenes lokasjoner i Ålesund og Bergen. I prosjektet har vi benyttet oss av nøkkelressurser og komplementær kompetanse i begge selskapene i tilbudsprosessen. Det samme vil vi gjøre også i utførelsesfasen.

Prosjektet vil gi positive ringvirkninger i lokalsamfunnet i Florø. Consto-selskapene skal i stor grad benytte seg av lokale og regionale aktører ved utførelsen av prosjektet.

Status Under oppføring
Entreprenør Consto Anlegg Midt AS, Consto Anlegg Vest AS
Byggherre Westcon Yards
Ferdigstilt 2025