Gå til innhold

Consto fortsetter ekspansjonen – rigger for vekst

Adm Direktor Hans Kristian Seterlund Consto
Adm Direktor Hans Kristian Seterlund

Entreprenørkonsernet Consto fikk en samlet omsetning i 2015 på 2 530 mill. kr (2 446 mill. kr) og et resultat før skatt på 108,8 mill. kr (125,5 mill. kr). Dette gir en resultatmargin på 4,3% (4,7%). Den samlede ordrereserven ved årsskiftet var 4 700 millioner kroner.

– Vi nådde våre strategiske mål for 2015, men er ikke tilfreds med resultatutviklingen som skyldes et par prosjekter i Nord-Norge som ikke har gått som forutsatt, sier Hans Kristian Seterlund, adm. direktør i Consto AS. – Når det er sagt, har 2015 vært et planlagt konsolideringsår hvor vi har prioritert strukturering av den nasjonale byggvirksomheten, bl.a. gjennom oppkjøpet av østlandsselskapet, Eide Entreprenør AS. Nå er vi strategisk etablert over hele Norge med dyktige folk som har lokal tilknytning og markedskunnskap, fastslår Constosjefen.

Solid ordrereserve – volumvekst i 2016 Ved årsskiftet hadde Consto en samlet ordrereserve på over 4 700 millioner kroner. – Slik ordrereserven utvikler seg, ligger vi an til en markant volumvekst for inneværende år, sier Seterlund, og kaller seg nøktern optimist i et byggmarkedet med til dels store geografiske forskjeller. – Vi satser både i det offentlige anbudsmarkedet og selvsagt i det private. Vår vurdering er at det fortsatt er muligheter, selv om konkurransen om oppdrag er hardere enn noen gang.

Bygger over 1300 leiligheter i konkurransemarkedet Constos største oppdragsgiver våren 2016 er helseforetaket UNN HF i Tromsø hvor selskapet har kontrahert for over én milliard kroner. – Samtidig er vi en stor nasjonal boligbygger, som våren 2016 er engasjert i boligprosjekter med over 1300 leiligheter for bolig- og eiendomsutviklere på Østlandet, Trøndelag og i Nord-Norge, opplyser Seterlund.

Inn i anleggsmarkedet med eget selskap Consto har i 2015 fått sine første anleggsoppdrag på Østlandet gjennom Consto Anlegg AS som har etablert seg på Kløfta. – Vi ser et potensial i anleggsmarkedet, men har bestemt oss for å ikke gå for fort frem. I første omgang prioriterer vi anleggsmarkedet på Østlandet og Nord-Norge, fastslår Seterlund som heller ikke utelukker oppkjøp i anleggssektoren.

Vurderer Sverige – Vi har tidligere signalisert at vi ser det svenske byggmarkedet som interessant for Consto. Jeg har god tro på at vi vil være representert i Sverige i løpet av det nærmeste året, sier Hans Kristian Seterlund. 540 ansatte Ved årsskiftet hadde Consto 539 ansatte hvorav 22 lærlinger. Samlet sykefravær i Consto-konsernet ble på 4,8% (4,7 %), mens konsernets H1 verdi for 2015 endte på 7,4. – Dette er vi ikke fornøyd med og har iverksatt forbedringstiltak og prosesser for å komme tilbake med akseptable tall, sier Hans Kristian Seterlund som i år markerer Constos 10 års jubileum.

For ytterligere informasjon kontakt:
Adm. direktør Hans Kr. Seterlund, Telefon 480 78 990
Kommunikasjonssjef Leo Nygænen, Telefon 922 51 120

  • Publisert: 11. april 2016
  • Kategorier: Nyheter