Gå til innhold

Tre Consto-lærlinger til Nordnorsk mesterskap

Tre Consto-lærlinger konkurrerer i Nordnorsk Mesterskap for lærlinger

I fylkesfinalene i det Nordnorske mesterskapet for lærlinger kvalifiserte tre Consto-lærlinger seg til den store landsdelfinalen som arrangeres lørdag 11. juni under bygg- og anleggsmessen i Tromsø.

Fra boligprosjektet Workinntoppen i Tromsø, stiller tømrerlærling Ørjan Mortensen og betonglærling Øystein Moen Lajord.

Fra Nordland og boligprosjektet Bryggerihagen i Bodø kommer lærling i betongfag, Simon Thomesen.

Det er utrolig inspirerende for oss at vi faktisk har tre av seks kandidater i finalene for tømrer- og betongfag, sier personalsjef Ståle Sæther. Totalt har Consto i dag 22 lærlinger rundt om i landet. – Vi jobber systematisk for å få inn ungdommer som satser på en fagutdanning i byggfag, sier Sæther som har suksessformelen klar: – Skal bransjen lykkes med å utvikle lærlinger til dyktige og motiverte fagarbeidere er vi helt avhengige av god oppfølging fra arbeidsledere og fagarbeidere på plassen.

De seks som nå er i finalen 11. juni er nok alle resultatet av god oppfølging i læretiden, sier Ståle Sæther.

Neso står bak

Bransjen sliter med for få fagfolk og opplever sviktende rekruttering til byggfagene. Som et av flere tiltak har NESO etablert en varig ordning for å kåre landsdelen «beste lærling» blant byggfagene. Målsetningen med konseptet «Nordnorsk Mesterskap for Lærlinger i Byggfag» er å bidra til økt positiv markedsføring av fagene tømrer og betong samt heve status for yrkesfag i landsdelen.

  • Publisert: 25. mai 2016
  • Kategorier: Nyheter