Gå til innhold

Øystein fra Consto – årets betonglærling i Nord-Norge!

Øystein Moen Lajord er kåret til årets Betonglærling i Nord-Norge. Under den nordnorske bygg- og anleggsmessen på Mandela-sletta i Tromsø møttes fylkesvinnerne fra de tre nordligste fylkene til finale med én praktisk og én teoretisk oppgave.

Øystein, lærling på boligprosjektet Workinntoppen i Tromsø, konkurrerte i finalen med kollega, Simon Thomesen, fra Consto Bodø og Viktor Siro fra Jaro AS i Alta.

Consto var også representert i Tømrerfinalen med Ørjan Mortensen, også han fra Workinntoppen. Her var det Paul Haldorsen, lærling i Recover Nordic Finnmark som stakk av med seieren etter en knivskarp konkurranse.

Øystein Moen Lajord er historien om 15- åringen som banket på hos Consto og ble tatt inn på byggeplassen, Jekta storsenter, under tvil. Siden har han blitt værende, og utviklet imponerende ferdigheter gjennom hardt og målbevisst arbeid. I finalen sto han frem med en ro og målbevissthet, i selveste Zlantan-klassen. Dette er utvilsomt gutten som vet hva han vil, og som tydelig viser at han er stolt over hva han kan og får til. På sidelinjen fulgte mor og far med sammen med mesterens støtteapparat fra Constoteamet på Workinntoppen.

Alle de seks finalistene imponerte besøkende på bygg- og anleggsmessen i Tromsø. For neimen om det er enkelt å jobbe i intense tre timer i en liten bås med en haug med forståsegpåere som tilskuere, men alle var fokuserte på oppgaven som skulle løses. Det lover godt for fremtidens byggeprosjekter i Nord-Norge!

  • Publisert: 13. juni 2016
  • Kategorier: Nyheter