Gå til innhold

Consto Anlegg Nord skal bygge snøoverbygg for Bane NOR

Consto Anlegg Nord skal bygge snøoverbygg for Bane NOR

Consto Anlegg Nord har inngått kontrakt med Bane NOR om bygging av nytt snøoverbygg på Bjørnfjell på Ofotbanen, 2,3 km fra grensen til Sverige, etter at det såkalte «Tjuvoverbygget» brant ned til grunnen i fjor høst.

Kontrakten ble signert 25. april og arbeidene starter nå i mai. Prosjektet går over de neste to sesongene, hvorav hver sesong varer fra mai til november, og arbeidene skal være ferdig til november 2020.

– Byggearbeidene vil pågå parallelt med togdriften, noe som krever ekstra planlegging og koordinering. Vi har erfaring med dette før, så det skal gå bra. Arbeidet skal også gjennomføres innen en kort tidsperiode og medfører derfor en del nattarbeid, sier prosjektleder i Consto Anlegg Nord, Torbjørn Torgnes, og legger til:

– Vi gleder oss til å ta fatt på oppdraget. Bane NOR er en attraktiv byggherre som vi ser fram til å samarbeide med.

  • Publisert: 3. mai 2019
  • Kategorier: Nyheter