Gå til innhold

Nytt samarbeid mellom Consto og Thon Hotels

Consto Nord har nylig avsluttet renoveringen av Thon Hotel Harstad. Nå fortsetter samarbeidet mellom partene med utvidelse av hotellet.

Consto Nord har nylig avsluttet renoveringen av Thon Hotel Harstad. Nå fortsetter samarbeidet mellom partene med utvidelse av hotellet.

– Til nå er alle rom renovert, ny resepsjon er bygget, hotellet har fått førsteklasses trimrom og nye møte- og konferansefasiliteter er på plass. Nå starter arbeidet med å utvide hotellet, forteller prosjektleder i Consto Nord, Rune Stenberg, og legger til:

– Byen trenger dette hotellet. Kapasiteten er i perioder helt sprengt.

Arbeidene er delt inn i to delprosjekt:

Del 1. Konferansehotell

Strandgata 18 A og B skal rives for å gi plass til en ny konferansefløy til hotellet. Denne delen er på ca. 2 715 m2 BTA, og omfatter:

– Konferanse- og konsertsal med kapasitet opp til ca. 600 personer. Arealet kan deles av i to fullverdige saler med foajé ved behov

– Tre etasjer med 31 nye hotellrom, alle med samme høye standard som dagens hotell

– Etter Kulturhuset har dette potensial til å bli Harstads nye storstue, sier Stenberg.

Prosjektets rammesøknad behandles i disse dager hos Harstad kommune.

Del 2. Sjøgata 7 – utvidelse av frokostsal og 20 nye hotellrom

Consto har tidligere bygget Thon Hotel Harstads spiseri og frokostrestaurant med 150 sitteplasser i Sjøgata 7. Nå har vi også fått i oppdrag å totalrenovere resten av bygget og integrere det fullt inn i hotellet.

Prosjektet inkluderer full innvendig og utvendig renovering. Dette inkluderer:

– Ny førsteetasje med bevertning og storkjøkken. Dette er en utvidelse av eksisterende frokostsal

– Nytt heisanlegg

– Nye fasader

– Kontorlokaler over to etasjer som skal totalrenoveres og gjøres om til 20 hotellrom. Disse er ekstra romslige og holder samme høye standard som hotellet gjør i dag

Prosjektets rammesøknad er godkjent av Harstad kommune, og arbeidene startet allerede i slutten av juli. I midten av august startet rivningen av Strandgata 18. Arbeidene ferdigstilles første kvartal 2021.

– Når begge prosjektene er ferdigstilt vil Thon Hotel Harstad kunne tilby sine gjester et svært godt produkt med ca. 200 rom og flotte lokaler for bespisning, konserter og konferanser. Hotellet vant for øvrig for andre år på rad prisen for beste hotellfrokost i Troms, og det er spennende å jobbe med en byggherre som tør å satse – og enda hyggeligere er det når de lykkes så godt som de gjør, sier Rune Stenberg.

For mer informasjon: Rune Stenberg, prosjektleder Consto Nord 905 64 939

 

  • Publisert: 17. september 2019
  • Kategorier: Nyheter