Gå til innhold

Skal bygge Førde Videregående skole

Vestland fylkeskommune har innstilt Consto som entreprenør for rehabilitering og utbygging av Førde Videregående skole.

«Juryen er imponert over hvor kompakt, ledig og elegant anlegget framstår samlet sett», skriver juryen i sin sluttrapport.

Fylkeskommunen skal samle flere fagretninger fra Øyrane og Hafstad videregående under samme tak, i tillegg skal det bygges en ny tannhelseklinikk. Totalt skal det bygges 20 000 nye kvadratmeter, og samlet sett vil den nye videregående skolen bli på totalt 31 000 kvadratmeter.

Consto vant anbudskonkurransen i konkurranse med flere andre tilbydere og deltok sammen med LINK arkitektur og Sweco på rådgiversiden. Totalentreprisen er på drøye 520 millioner kroner. Byggestart er november 2020 og ferdigstillelse høsten 2022.

Consto vant anbudskonkurransen på alle kriteriene som var satt.

– En gledelig nyhet. Dette er et spennende og godt prosjekt. Vi ser frem til å bygge et fremtidsrettet skolebygg for Vestland fylkeskommune. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven, sier daglig leder i Consto Bergen, Arve Sande.

I en pressemelding fra Vestland fylkeskommune uttaler eiendomsdirektør Jostein Fjærestad i fylkeskommunen at Consto «har den klart beste løsningen sett på bakgrunn av konkurransegrunnlaget».

Prosjektet har fått navnet «Delta». Fjærestad uttaler videre:

– «Delta» gir et kompakt skolebygg med god flyt, og er en framtidsrettet løsning for en samlet videregående skole i Førde. Consto hadde også lavest pris av tilbyderne.

Juryrapporten legger blant annet vekt på at viktige fellesfunksjoner er samlet i et synlig og sentralt plassert «hjerte» i skolen. Alle basene ligger med kort avstand og likeverdig tilkomst til hjertet. Slik er bygget godt organisert, som gir god logistikk og flyt.

Kontaktperson: Arve Sande, daglig leder Consto Bergen: 481 85 782

Consto Bergen er et datterselskap i det landsdekkende bygg- og anleggskonsernet Consto. Constos datterselskaper driver sine virksomheter på Svalbard, i Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Konsernet har også byggevirksomhet i Sverige gjennom datterselskapet Consto AB. Konsernet har over 1 000 ansatte i Norge og Sverige. Hovedkontor i Norge er i Tromsø, hovedkontor i Sverige er i Karlstad.

  • Publisert: 26. februar 2020
  • Kategorier: Nyheter