Gå til innhold

Kollektivterminal i Norges vestligste by

Fugleskjærskaia i Florø ligger sentralt til midt mellom Bergen og Ålesund, og er knutepunktet for reisende til og fra Florø. Nå har Consto fått oppdraget med å bygge ny kollektivterminal.

Herfra går Hurtigruten, ekspressbåten mellom Bergen og Nordfjord, lokal båttrafikk til øyene rundt Florø, Kalvåg og Måløy og skyssbåter. Årlig benytter omkring 300.000 passasjerer seg av terminalen i Florø, Norges vestligste by og administrasjonssenter i Kinn kommune.

– Vi takker Florø Hamn KF for tilliten med dette viktige oppdraget for alle reisende til og fra Florø. Dette blir et stort løft for byen, sier daglig leder i Consto SFJ, Lars Osland.

Nylig underskrev Consto SFJ kontrakt med Flora Hamn om bygging av ny terminal. Den nye kollektivterminalen vil inkludere busstasjon som gjør det mulig for reisende å få en sømløs overgang mellom buss og båt. Kontrakten innebærer bygging av kontorer, lagerbygg og ventesone.

Det nye terminal- og kontorbygget skal BREEAM-NOR-sertifiseres, det vil si at bygget vil bli tilpasset med bærekraftig design og løsninger for lavt energiforbruk.

I tillegg skal det opparbeides ny parkeringsplass, og det skal bygges veier i tilknytning til terminalen. Totalt utgjør hele prosjektområdet ca. 10 000 kvadratmeter. Kontraktssummen er på 76,8 millioner kroner ekskl. mva.

Allerede mandag denne uka startet Consto arbeidene med den nye terminalen. Ferdigstillelse er satt til april neste år.

Consto SFJ er en del av konsernet Consto, et av Norges ledende bygg- og anleggskonsern. Consto-konsernets datterselskaper driver sine virksomheter på Svalbard, i Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Konsernet har også byggevirksomhet i Sverige gjennom datterselskapet Consto AB. Konsernet har mer enn 1 000 ansatte i Norge og Sverige. Hovedkontor er i Tromsø.

 

For mer informasjon:

Lars Osland Daglig leder, Consto SJF AS 458 69 317

 

  • Publisert: 5. februar 2021
  • Kategorier: Nyheter