Gå til innhold

Skal bygge Førde videregående skole

Consto Bergen har signert kontrakt på Førde VGS.

Tirsdag denne uken ble kontrakten signert mellom Vestland fylkeskommune og Consto Bergen om byggingen av ny skole i Førde.

Etter en innledende samspillsfase ble kontrakten signert denne uken. Kontrakten innebærer bygging av nytt skolebygg og delvis ombygging av eksisterende bygningsmasse.

Kontraktssum er samlet på 568 millioner kroner (inkludert samspillsavtale som er gjennomført).

– Samspillsfasen er gjennomført i svært tett og god dialog med byggherre og brukere gjennom det siste året. Det har vært lagt ned en stor innsats fra alle deltakerne, noe som nå fører frem til en realisering av prosjektet sier daglig leder i Consto Bergen, Arve Sande, og legger til:

– Vi ser nå frem til å starte på en ny fase av samarbeidet.

Prosjektet har høyt miljøfokus med blant annet bruk av treverk i det meste av primærkonstruksjoner. Byggestart er satt til juni 2021 i år og med overlevering i mai 2023.

Prosjektet vil bli gjennomført med ressurser fra Consto Bergen og Consto Sogn og Fjordane.

Consto Bergen AS er en del av konsernet Consto, et av Norges ledende bygg- og anleggskonsern. Consto-konsernets datterselskaper driver sine virksomheter på Svalbard, i Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Konsernet har også byggevirksomhet i Sverige gjennom datterselskapet Consto AB. Konsernet har nær 1 000 ansatte i Norge og Sverige. Hovedkontor er i Tromsø.

 

Kontaktperson:

Arve Sande, daglig leder Consto Bergen AS: 481 85 782

  • Publisert: 18. mars 2021
  • Kategorier: Nyheter