Gå til innhold

Skal bygge boliger på Gjøvik

Consto Øst skal bygge Nytorvet Boligpark, et prosjekt der de grønne lommene blir i fokus.

Midt i kjernen av Gjøvik skal Consto Øst bygge Nytorvet Boligpark, et prosjekt bestående av 130 leiligheter, der de grønne lommene blir i fokus.

Det er Barlindhaug Eiendom og Corpo som står bak prosjektet Nytorvet Boligpark, som ligger sentralt til på Gjøvik. Rundt prosjektet er det flere parker, det er kort avstand til turstier, og mellom leilighetsbyggene skal det etableres et grøntområde. Det blir også parkering og flotte næringsarealer på gateplan langs Trondhjemsveien.

Boligområdet ligger også meget attraktivt til midt i den gamle ærverdige kvartalsstrukturen i Gjøvik, og har kirken som nærmeste nabo, samt umiddelbar nærhet til kjøpesenter, togstasjonen og øvrige kollektivtilbud.

– Dette er et spennende og fremtidsrettet prosjekt, der bolyst står i sentrum. Vi ser frem til å sette i gang, sier daglig leder i Consto Øst, Bjørn Breian.

– Jeg vil trekke frem det gode samarbeidet og ryddig reguleringsprosess med Gjøvik kommune, kommenter ansvarlig søker hos MAKE arkitekter, Hans Bernhard Biserød.

Rivearbeidene er godt i gang, og byggetiden er to år. Kontraktssummen er 333 millioner kroner.

Nytorvet har opp gjennom årene hatt mange ulike funksjoner og vært et viktig samlingsted for Gjøviks befolkning. Eiendommen har huset både kjøttkontroll, torghandel og tyskerbrakker. Dagens form som nå rives ble ferdigstilt i 1964, og har opp gjennom årene rommet bensinstasjon, frisør, matforretning, møbelforretning, parkering og torgsalg.

 

Kontaktperson: Bjørn Rojahn Breian, daglig leder i Consto Øst: 489 94 095

Consto Øst er en del av konsernet Consto, et av Norges ledende bygg- og anleggskonsern. Consto-konsernets datterselskaper driver sine virksomheter på Svalbard, i Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Konsernet har også byggevirksomhet i Sverige gjennom datterselskapet Consto AB. Konsernet har mer enn 1 000 ansatte i Norge og Sverige. Hovedkontor er i Tromsø.

  • Publisert: 14. januar 2022
  • Kategorier: Nyheter