Gå til innhold

Skal bygge ny fabrikk for Nexans

Consto og Nexans har inngått kontrakt om bygging av ny fabrikk i Halden.

Prosjektet omfatter bygging av nye produksjonslokaler på til sammen 30.000 kvadratmeter samt et 140 meter høyt tårn for kabelproduksjon.

Constos tre selskaper Consto Eide, Consto Anlegg Øst og Consto Anlegg Sør skal i fellesskap bygge den nye fabrikken, som skal føres opp ved siden av det eksisterende fabrikkanlegget til Nexans i Halden.

Partene har vært gjennom en komprimert samspillsfase før jul der løsninger ble prosjektert. Prosjektet går nå over i en samspillsfase for selve byggingen. De fysiske arbeidene er allerede i gang, og bygget skal stå ferdig innen Q4 2023.

– Vi er svært glade for tilliten vi er blitt gitt. Prosessen med Nexans er god, og vi ser frem til det videre samarbeidet, sier Anders Kristiansen, daglig leder i Consto Eide.

– Den siste tiden har vi rettet fokus mot industrinæringen. Dette prosjektet er helt i tråd med Constos satsing på industri, sier administrerende direktør i Consto-konsernet, Hans Kristian Seterlund, og legger til:

– Dette er det nest største prosjektet som Consto har kontrahert noensinne.

Kontaktperson: Anders Kristiansen, daglig leder Consto Eide: 482 60 560

Consto Eide, Consto Anlegg Øst og Consto Anlegg Sør er en del av konsernet Consto, et av Norges ledende bygg- og anleggskonsern. Consto-konsernets datterselskaper driver sine virksomheter på Svalbard, i Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Konsernet har også byggevirksomhet i Sverige gjennom datterselskapet Consto AB. Konsernet har mer enn 1 000 ansatte i Norge og Sverige. Hovedkontor er i Tromsø.

  • Publisert: 20. januar 2022
  • Kategorier: Nyheter