Gå til innhold

Consto bygger Kilandsfoss kraftverk

Consto har vunnet kontrakten om bygging av Kilandsfoss Kraftverk i Arendalvassdraget.

Kilandsfoss Kraftverk skal bygges mellom de eksisterende kraftstasjonene Flatenfoss og Bøylefoss. Kraftverket vil produsere 38 GWh per år, tilsvarende energiforbruket til ca. 2 000 husstander. Byggherre er Kilandsfoss AS, som eies med en tredel hver av Arendal Fossekompani AS, Åmli kommune og Froland kommune.

 

– Prosjektet har vært planlagt i flere år, men nå kommer det endelig til utførelse. Vi er svært fornøyde med å bli tildelt dette oppdraget, som både har en fin størrelse og varighet, i tillegg til at det er lokalt. Vi ser frem til samarbeidet med Kilandsfoss AS, uttaler Roger Homdrom, daglig leder i Consto Anlegg Sør AS, som skal utføre oppdraget.

 

Kontrakten omfatter grunn- og betongarbeider og skal utføres i en hovedentreprise. Tirsdag denne uka markerte partene oppstart av Kilandsfoss Kraftverk, der kommunal- og regionalminister Sigbjørn Gjelsvik var til stede. Oppstarten ble markert ved avduking av en stein som skal stå ved det ferdige anlegget. Ferdigstillelse er satt til våren 2026.

 

For mer informasjon:
Roger Homdrom, daglig leder Consto Anlegg Sør AS: 922 51 179

  • Publisert: 14. september 2023
  • Kategorier: Nyheter